Contact

Voor vragen, opmerkingen of eventuele suggesties met betrekking tot Raymond Westerling Online kunt u mij bereiken op fredrikwillems@hotmail.com Ik zal dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt voor uw bezoek aan Raymond Westerling Online!

Fredrik Willems

Advertenties
Gepubliceerd on december 1, 2007 at 3:41 pm  Comments (20)  

The URI to TrackBack this entry is: https://westerling.wordpress.com/contact/trackback/

RSS feed for comments on this post.

20 reactiesPlaats een reactie

 1. Hello,

  We would like to let you know that we have a new military TOP

  We invite you to participate, thank you very much

  http://www.topmilitary.net/

  • dit is een attack page dat illegale software wil installeren op uw PC (?)

 2. Geachte heer Willems,

  Heeft u mijn bericht ontvangen?

  Hoogactend,

  J. Baelemans

 3. Geachte Hr en Geintreseerden,

  Allereerst veel succes met uw Boek en site, tot zover heb ik er van mogen genieten.

  Ik ben al 30 jr verbonden aan de Molukse cultuur en heb altijd met grote belangstelling, ook door mijn persoonlijke interesse in de krijgsmacht, geluisterd naar de verhalen van de ouderen die onder de Kapitein gediend hebben.
  Mijn interesse in dit onderdeel en de kapitein groeide alleen maar en vind het enigszins jammer dat deze groep in de vergetenheid raakt, bij mij is toen het idee ontstaan om te kijken of er mogelijkheden voor een re-enactment groep zou zijn.

  Zoals men ook de Engelse en Amerikaanse troepen, en zelfs de Duitse, in ere houdt, denk ik dat ook deze groep daar juist een plaats in verdiend en bewaard moet blijven tbv het nalatenschap, erfgoed en oud gedienden.
  Ik zou dit graag uit willen werken en ben benieuwd wat uw mening daarover is, zou het een haalbaar en leefbaarplan kunnen zijn?

  Ik wil u bedanken voor uw tijd en hoop dat ik van u een positieve reactie mag ontvangen.

  Met vriendelijke groet

  Jochem v Erkelens

 4. Geachte heer Van Erkelens,

  Mijn excuses voor mijn late reaktie. Eerlijk gezegd denk ik niet dat uw plan haalbaar is, aangezien Raymond Westerling en de Speciale Troepen nog steeds gevoelig liggen in onze samenleving.

  Met vriendelijke groet,

  Fredrik Willems

 5. Leuk idee, in de voetsporen van Kapitein Westerling.
  Dat wordt een hele klus.

  Bestaan er ook namenlijsten van de militairen die met Kapitein Westerling hebben meegedaan tijdens de Eerste Politionele Actie ?

  • Hierin ben ik ook geinteresseerd. Mijn -inmiddels overleden- vader heeft onder kapitein Westerling gevochten, ik zoek hier meer informatie over….

   • Ook ik ben geinteresseerd in een dergelijke lijst. Een inmiddels (in 2008) overleden vriend is als OVW-er begonnen en heeft later onder Westerling gezien. Zelf heb ik hem trouwens nog op een reunie gezien, ik meen in Doorn, toen ik met mijn vriend daar was.

 6. Volgens mij is kap. Westerling na Michil de Ryter de grootste militair die Nederlend heeft voortgebracht.
  Als hij er niet was geweest waren er duizenden blanken en Nederlandse militairen meer omgekomen en gesneuveld.
  Dat de Engelsen on besodemieterden had hij direct door. (zie zijn boek de eenling)

 7. Het zou voor alle Westerling-geïnteresseerden briljant zijn als het boek ‘Westerling, Kudeta yang Gagal’ in het Nederlands werd vertaald. Zeker weten dat daar een markt voor is!

  • waar kun je die in Jakarta kopen (noem boekwinkel)/bestellen(noem bestel website) ?

 8. Goedemiddag,

  Ik heb geprobeerd geluids en/of beeld materiaal te krijgen van Raymond Westerling maar mijn verzoek bij beeld en geluid wordt geweigerd.
  Heeft iemand dezelfde ervaring en is iemand in het bezit van geluids of beeldfragmenten?
  Ben ook benieuwd hoe uw reis reis was.

  Gr Herbert.

 9. goede middag,

  dhr Roinwawan is de vader van mijn zwager.
  Ik zal hen inlichten en vragen kontakt op te nemen.
  slmt Ferry

 10. Is er al een nieuwe datum voor wanneer het boek uit komt?

 11. Dag Mijnheer Willems, ook ik ben er benieuwd naar de biografie ,en speciaal wat er na 1952 allemaal met hem is gebeurd ,van de gebeurtenissen ervoor heb ik al dikke pillen gelezen en vertellen min of meer een zelfde verhaal Vr Grt Kees

 12. Hoever je in het proces bent, weet ik niet en het kan zijn dat je er van op de hoogte bent, maar onderstaande link brengt je naar een klein stukje informatie over een verhaal over familie van mijn moederskant. Over een marquant politiek/militair figuur uit de periode waarin je film zich afspeelt en waar je in ieder geval in het verleden weinig over kon vinden of over hoorde;
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Abdul_Harris_Nasution

  • boek bedoel ik, mijn excuses.

 13. Wanneer mijn Indische vader (geboren 1914, overleden 1983) met Indonesische kennissen over Raymond Westerling sprak, spraken deze kennissen altijd hun bewondering uit voor deze geweldige militair. Mijn vader had gemerkt, dat de brute manier waarop Westerling zijn acties toepaste, indruk had gemaakt. Was dat de wijze waarop Westerling “hun taal” had gebruikt? Mijn vader antwoordde altijd steevast, dat Westerling een rotzak was. Een rotzak die als militair van geen mededogen wist. Als jager was mijn vader, met zes andere broers, door mijn grootvader getraind, om mededogen te tonen voor het dier waarop gejaagd werd en te volharden in de jacht. Mijn opa verbood hen zonder de -reeds aangejaagde – prooi voortijdig naar huis te keren. Desnoods moest er een nacht en een dag langer in het oerwoud verbleven worden. Naast het uithoudingsvermogen werd ook het mededogen voor al wat leeft aangekweekt. Uit respect voor de prooi, mocht het – gewonde – dier nooit zonder noodzaak lijden. Daarom moest er aangeleerd worden om op de prooi te schieten met een nauwkeurigheid die grensde aan volmaaktheid. Mijn vader was scherpschutter. In 1933 werd hij vanwege de dienstplicht bij het KNIL ingelijfd. Daarna heeft hij af en toe bijgetekend, maar hij was geen beroepsmilitair. In de Tweede Wereldoorlog heeft mijn vader in Japanse krijgsgevangenschap gezeten vanaf 1942 tot eind 1945. Hij heeft de dodenspoorweg Pakan Baroe op Sumatra overleefd. Hij was een van de weinige overlevenden. Hoewel mijn vader verzwakt en verwond (hij werd als zovelen mishandeld door de Japanse en Koreaanse bewakers) uit het Japanse kamp kwam, heeft hij zich spoedig gemeld bij een gevechtseenheid infanterie van de KNIL. Mijn vader had sympathie voor het onafhankelijkheidsstreven van de Indonesiers, maar door de bloedige aanvallen en moordpartijen van de inlandse vrijheidsstrijders in deze chaotische periode (bersiap) werd hij gedreven in de hoek van de zelfverdediging. Ten slotte heeft mijn vader ook meegevochten in de eerste politionele actie (Operatie Product), te meer omdat hij op zoek naar zijn vader (mijn opa de planter), vernam dat deze gevangen was genomen op zijn suikerplantage in Pekalongan en meegevoerd werd door de inlandse nationalisten.

 14. Ter verduidelijking: mijn vader heeft in de eerste politionele actie NIET gezeten bij de divisie van Westerling.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: